Kontúr Stúdió - Építészet.

GY. I. K.

E-mail Nyomtatás PDF

Mennyibe kerül a tervezés?

Ez a kérdés talán minden építtetőben felmerül, általános választ mégsem tudunk rá adni, mivel minden tervezési program, beépítendő terület, megbízói igény más és más. A tervezési díj függ az építés helyétől, az épület szintjeitől, hogy sík, vagy nem sík az építési terület, valamint az építtetői igényektől. Biztosíthatjuk afelől, hogy a tervezési díj a kivitelezési költségek elenyésző részét adja, a minőségi terv elkészítési díja többszörösen megtérül az épület építése, használata, üzemeltetése közben is. Kérjen ajánlatot!


Mennyibe kerül családi házat építeni?

Ez talán a leggyakoribb kérdés, amit kérdeznek tőlünk, de sajnos egzakt választ csak részletes kiviteli tervek és pontos mennyiségi kiírások után lehet adni. Vannak irányadó négyzetméter árak, az Országos Költségbecslési Segédlet évente megjelenő statisztikai adatokkal jó iránymutató, az országos átlagárakat tartalmazza. Amennyiben meg szeretné becsültetni egy leendő épület kivitelezési költségeit, úgy kérjük forduljon hozzánk bizalommal, az előzetes költségbecslés készítését díjmentesen vállaljuk. Érdemes tudni, hogy a leendő épület bekerülési költsége nagyban függ a választott szerkezetektől (falazat, födém, tető stb.), valamint a megbízói igény szinttől (beépített burkolatok, gépészet, szigetelés mértéke stb.).


Miért vállalnak ingyen vázlatterv készítést?

Bízunk abban, hogy vannak olyan építtetők Magyarországon, akiknek a minőség fontos. Minőségi épület pedig nem épülhet abban az esetben, ha a tervező és a megbízó nincsenek egyetértésben. Mivel fontos számunkra, hogy Ön elégedett legyen a munkánkkal, ezért kötelezettség mentesen megmutatjuk, hogy mit tudunk kihozni az Ön elképzeléseiből, tervezési programjából.


Meglévő épület átalakításához is kérhetek ingyenes vázlatterv készítést?

Igen, amennyiben van róla terve. Ha nincs a jelenlegi épületről pontos terv, akkor a meglévő épület felmérése, dokumentálása időigényes, költséges feladat, ezért sajnos nem áll módunkban ingyenes vázlattervet készíteni.


Mikor van szükség engedélyezési terv készítésére?

Engedélyezési tervre majdnem minden építés során szükség van. A tavalyi év végétől egyes építési fajtákat átsoroltak bejelentés kötelezett kategóriába, a tervdokumentáció viszont ezesetben is a bejelentés melléklete.


Mikor van szükség kiviteli terv készítésére?

Kiviteli terv készítésére jogszabály szerint 300 m2 bruttó szintterület fölött van. Bruttó szintterület az épület összes szintjének területe az épület falaival együtt. Vannak megbízók, akik kisebb házakra is megrendelik a kiviteli terveket, mert szeretik, ha a leendő épületet a tervező találja ki, és nem a kivitelező. Kiviteli terv készítése esetén a kivitelező jobban számon kérhető, hiszen az épület anyagai teljesen meg vannak határozva, márka, minőség és mennyiség szerint is.


Foglalkoznak passzív ház tervezésével?

Igen. Passzívnak akkor minősül egy ház, ha minden egyes négyzetmétere egy szezonban kifűthető 15 kilowatt energiával, annyival, amennyit 1,5 köbméter földgáz tartalmaz. A mai szigetelési és gépészeti technológiák korszerű alkalmazásával, kis többletköltséggel ez a kritérium bármely építés esetén megvalósítható. Fontos ilyenkor a gépészeti szellőzés, valamint szerencsés esetben megoldható, hogy az épület télen gyűjtse, nyáron viszont árnyékolja a napsugarakat. Minden épület-szerkezetből lehet passzív házat is tervezni, csupán szigetelési és gépészeti kérdésről van szó.


Egész Magyarország területén terveznek?

Igen. A mai technika lehetővé teszi, hogy egy-két találkozás is elegendő legyen egy épület megtervezéséhez. A kapcsolattartást telefonon, interneten keresztül e-mailben, skype-on folytatjuk.


Milyen építészeti stílusban terveznek?

Fontos számunkra, hogy Ön elégedett legyen a velünk terveztetett épülettel, ezért maximálisan igazodunk az Ön igényeihez, amellett, hogy természetesen javaslatot teszünk az épület építészeti megoldásaira. Filozófiánk szerint minden építészeti stílusban lehet kompromisszumok nélküli jó épületet tervezni, ami évtizedek alatt sem avul el. Mivel egy épület több évtizedre épül, ezért fontosnak tartjuk, hogy ne divathullámok alapján épüljön, hanem az Építtető valódi igényei szerint. Hiszünk abban, hogy tudunk maradandó formákat alkotni. Terveztünk már hagyományos paraszt-házat, mediterrán stílusút, minimal-t, bauhaus-t, hagyományos magyart.


Milyen építési anyagokat használnak?

Egyre több építési anyag jelenik meg a piacokon. Minden törvényesen beépíthető (ÉME engedéllyel rendelkező, valamint szabványokban meghatározott) anyagból dolgozunk. Terveztünk hagyományos tégla házakat, könnyű-szerkezeteseket, gerendaházat, valamint polisztirol (Isoteq, Prokoncept, Baucell) és Durisol zsaluzóidomokból épültet is. Fontosnak tartjuk, hogy ne ragadjunk le egyféle szerkezet használatánál, az új szerkezetek használatához folyamatosan tovább képezzük magunkat, hogy mindig a legkorszerűbb, leggazdaságosabb, az egyéni igényszintnek legmegfelelőbb anyagot tudjuk ajánlani Önnek.

 
Főoldal GY. I. K.

Kapcsolat

Keressen alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

  • Tel: (+36) 70-384-1231
  • Fax: (+36) 24-889-196
  • Email: info@konturstudio.hu
  • Website: www.konturstudio.hu