Kontúr Stúdió - Építészet.

Mediterrán ház - Budapest XVIII. ker. - 2003.

E-mail Nyomtatás PDF
<<< előző
következő >>>

Tervezési megbízás

A ház tervezésével az unokahúgom keresett meg, határozott igényekkel. Az un. „mediterrán” ház földszintjén dupla gépkocsitárolót (zsilip) közlekedőt kért. Nagyméretű nappali, amerikai konyha és zuhany+kézmosós wc szerepelt a tervezési programban. Az emeleten a nyári hőségtől védett hálószobákra, tartottak igényt. A pinceszint kialakítása határozott igénye volt a megbízónak. 


Megoldások, funkció

Földszint: Az autóval érkező „zsilipközlekedőn” keresztül jut a szélfogóba. A közlekedő több funkciós itt lehet a téliruhát és átmenetileg a nagytételű bevásárlás áruit tárolni. A viszonylag nagyméretű „zsilip” szekrényeinek egyike a takarítóeszköz-tárolást is megoldja. A szélfogóhoz és a gépkocsitárolóhoz is közel került az éléskamra. A földszinti fürdőszobában wc mosdó és zuhany kapott helyet. A lépcsőelőtérből feltáruló nagyméretű nappaliban a sarokkandalló a társalgó és az étkező található, a bevilágító felületek rendkívül gazdag szobanövényzetet tesznek lehetővé. Központi belsőépítészeti elem a terveken csak jelölt amerikai konyha bárpultja. A földszinten „áthatol” a természet, a külső-belső növényzet. A nappali és az intim tervezett kert nyáron egybefüggő lakóterületet eredményez. A pinceszint hűvös helyiségében kondícionáló termet, mosót, szárítót, kazánt terveztünk. A terveken jelölt nagyméretű strangban a pincei gázkazán, gázmelegítő koracél kéményein kívül egy szennyesruha ledobó is található. 


Emelet: A lépcsőtérben számítógép kap helyet a szobák falait megbízónk kifejezett kérésére többrétegűre terveztük jó hangszigeteléssel. Az épületben élő 4-5 fő tiszta ruha tárolását nagyméretű gardrób helyiség biztosítja. Az emelet a családtagok elkülönülésének, a földszint a család együttlétének a színtere.
Építész tervek, alaprajzok

  • Pince alaprajz

  • Földszinti alaprajz

  • Emeleti alaprajz


Szerkezet

Alapozás: Alapozásnak sima vasbeton sávalapot terveztünk, a pince alapoktól lépcsőzetes kialakítással a földszinti alapokig. Fogadószintnek 15 cm vastag vasbeton lemez készült.

Falazatok: A pinceszinten Porotherm pincefalazó, több rétegű hegeszthető bitumenes lemez szigeteléssel, valamint szigetelést védő fallal készült. A földszinti és emeleti falak 30 cm vastag Porotherm téglából készültek, vastagabb külső homlokzati szigetelővel. Az áthidalások szintén Porotherm áthidalók. A válaszfalak 10, illetve 15 cm vastag Porotherm válaszfaltéglából épültek.

Födémek: 20 cm vastag monolit vasbeton födémek készültek, az emelet feletti födém könnyűszerkezetes gipszkarton borítású.

Tető: A tető hagyományos ácsszerkezetű, túlnyúló szarufákkal, a mediterrán stílushoz jól igazodó, házat is díszítő dúcokkal visszatámasztva.


 

Hozzászólások  

 
0 #8 profile3454 2018-11-02 13:24
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://www.cretansailingcenter.com/images/photos/3973/10/e2b423d842a4e1442935bfc4.jpg
Idézet
 
 
0 #7 Timothysmics 2017-07-03 01:51
301 Moved Permanently
Click here...
Idézet
 
 
0 #6 Dannydeept 2017-06-24 17:46
Attention Required! | Cloudflare
Cloudflare>>>
Idézet
 
 
0 #5 manicure 2017-05-05 13:54
Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
Very helpful information particularly the last part :) I care for such info a lot.
I was looking for this particular information for a very long time.
Thank you and good luck.
Idézet
 
 
0 #4 manicure 2017-04-24 23:18
Great post. I was checking constantly this blog and I'm impressed!
Very useful info specially the last section :) I maintain such info much.
I used to be seeking this particular information for a very long time.
Thank you and good luck.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Főoldal

Kapcsolat

Keressen alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

  • Tel: (+36) 70-384-1231
  • Fax: (+36) 24-889-196
  • Email: info@konturstudio.hu
  • Website: www.konturstudio.hu