Kontúr Stúdió - Építészet.

Lakóház - Budapest XXII. ker. Kosbor u. - 1998.

E-mail Nyomtatás PDF
<<< előző
következő >>>

Felkérés

2000-ben, amikor a munka megvalósítására felkértek, együtt dolgoztunk egy budafoki építési vállalkozóval, ezt a házat is ő rendelte meg tőlünk, eladásra kívánta felépíteni. Az eladásra épített házak, amennyiben a beruházó nem spórolni akar mindenen, hanem minőségi szemlélettel áll hozzá a kérdéshez, mindig nagy örömet jelentenek az építész számára, hiszen ha meg van a bizalom a fejlesztő és az építész között, akkor ilyen esetben teljesen saját ízlésünk szerint tervezhetünk.


Az építési terület

A telekterület Budafok egyik csendes utcájában fekszik. A megengedett beépítés 15%-os, a telek felszíne sík. 


Megoldások, funkció

Földszint:

Az épületet a nagy földszinti alapterület miatt jobbnak láttuk két generációsra tervezni, így az utcai bejárat felőli előszobából rögtön lépcsőt is terveztünk a tetőtérbe. Ezt a család szeparálhatósága miatt általában kérni szokták a megbízók. Az előszoba mellé dupla gépkocsitárolót terveztünk. Az előszobából kétszárnyú üvegajtón keresztül közelíthető meg a több, mint 50 m2-es nagylégterű nappali. Az épület kert felőli részében a szülői hálóegység, valamint a teraszt is kiszolgáló konyha helyiség kapott helyet.


Tetőtér:

Az előszobából induló lépcsőn keresztül a tetőtéri társalgó-előtérbe jutunk, a tetőtérben ezen kívül még helyet kapott két szoba egy közös egy fürdőszoba, valamint egy udvarra néző szoba saját fürdővel.


Építész tervek, alaprajzok

  • Földszinti alaprajz

  • Tetőtéri alaprajz


Szerkezet

hamarosan...

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Főoldal

Kapcsolat

Keressen alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

  • Tel: (+36) 70-384-1231
  • Fax: (+36) 24-889-196
  • Email: info@konturstudio.hu
  • Website: www.konturstudio.hu