Kontúr Stúdió - Építészet.

Kiviteli tervdokumentációk készítése

E-mail Nyomtatás PDF

Az engedélyeztetés közben általában már készítjük a kiviteli terveket, hogy az építkezés megkezdéséig elkészüljenek. A kiviteli tervdokumentáció inkább szakmai, az engedélyezési tervdokumentáció nagyobb léptékű, részletezett másolata csomóponti ábrákkal, a kiviteli részletek nagy léptékű megoldásaival, az anyagok részletes mennyiségi kiírásával.

A kiviteli tervvel - amellett, hogy 300 m2 bruttó szintterületnél nagyobb épületre kötelező megcsináltatni, - időt és pénzt takaríthat meg, valamint garantálja a tervezői jótállást az épület szerkezeteire, megelőzhetőek vele az esetleges visszabontások, rosszul, építés közben rögtönzött épület részletek  kivitelezése.

Amennyiben rendelkezik mindenre kiterjedő, részletes kiviteli tervekkel, úgy az építés közben a kivitelező a kiviteli tervben foglaltakat fogja végrehajtani. Mivel a kiviteli tervtől való eltérés jogszabályban foglaltak szerint TILOS, valamint a pontos anyagmegjelölések, mennyiségi kiírások miatt sokkal jobban számon kérhető a megbízott kivitelezőn.

A kiviteli tervek alapján épített épület általában teljesen terv szerint készül - legtöbbször centire pontosan - az épület gyorsabban lesz kész, kevesebb anyagból,  a minősége  pedig általában nagyban meghaladja a kiviteli terv nélkül épített épületekét. Önt pedig megkíméli az építkezés sorban sok bosszúságtól, kivitelezővel folytatott vitától, esetleges kompromisszumoktól.


Mikor kell kiviteli terv?

A jelenleg hatályos az építőipari kivitelezési tevékenységről, az építési naplóról és a kivitelezési dokumentáció tartalmáról szóló 290/2007. (X. 31.) Korm. rendelet  IV. fejezetének 16§-a szerint kiviteli tervdokumentáció elkészítésére szükség van az alábbi esetekben:

a) a legfeljebb az alábbi jellemzőjű építményt, építményrészt érintő építőipari kivitelezési tevékenység esetén
aa) 300 m2 összes szintterület,
ab) három beépített építményszint (alápincézett, földszint+tetőtér-beépítés),
ac) 1000 m3 bruttó térfogat,
ad) 7,5 m-es építménymagasság és
ae) 5,4 m-es szerkezeti nyílásméret (falköz, oszlopköz, előregyártott födém), előregyártott födémszerkezet,

... építése esetén


A kiviteli terv tartalma

A részletes kiviteli terv elkészítése összetett folyamat, összehangolt tervezői és építettői munka eredménye.

A kiviteli terv az alábbi munkarészekből áll:

 • építész tervezői munkarész (Az építész engedélyezési tervben szereplő épület geometriailag azonos megoldása, minden a megértéshez szükséges részletrajzzal, alkalmazástechnikai leírásokkal, burkolati rétegrendekkel, tetőszerkezet részletes megoldásával - falazatok, födémek geometriája, nyílászárók konszignációja, asztalos- és lakatos szerkezetek, fedés, bádogozás, szigetelés, anyagkiírások készítése pontos mennyiségek megjelölésével.)
 • tartószerkezeti (statikus) tervezői munkarész (Alapozás, fogadószint, födémek, áthidalások és tetőszerkezet pontos kiszámítása, és ábrázolása csomóponti részletekkel.)
 • gépész tervezői munkarész (Az épület gépészetének terveit tartalmazza: fűtés-hűtés, víz, csatorna, szellőzés, kémény, kazán, valamint meghatározza az építész számára, hogy hol, milyen szigetelés szükséges. Passzív házak tervezése esetén ez az egyik legfontosabb munkarész.)
 • villamos tervezői munkarész (Erős- és gyengeáramú villamos tervek elosztók, kapcsolók, vezetékek megjelölésével. Általában tartalmazza a biztonságtechnikai - riasztó terveket is.)
 • tűzvédelmi munkarész
 • építésszervezési munkarész (Az építész készíti el, pontos ütemterv az építkezés folytatásáról. Előnyös, ha rendelkezünk vele, hiszen ilyenkor nem áll a munka, a munkafolyamatok jól összehangolhatóak.)
 • környezetrendezési munkarész (Az építész, vagy kerttervező készíti el, tartalmazza a támfalak, tereprendezés, telken belüli csapadákvíz-elvezetés, valamint a növények terveit.)

A kiviteli terveknek nem kell minden esetben minden munkarészt tartalmazniuk, kisebb épületeknél elegendő az építész, tartószerkezeti és gépész tervfejezet. Cégünk több évtizedes kapcsolatban áll minden szakági tervezővel, így biztosítjuk Ön számára a zökkenőmentes, gyors, szakmai viták nélküli tervezési folyamatot.


Tekintse meg referenciáinkat >>>

Kérjen árajánlatot >>>


További szolgáltatásaink:

- Ingyenes vázlatterv készítés

- Engedélyezési tervdokumentációk készítése

- Látványtervek készítése

- Felelős műszaki vezetés

- Költségvetések, mennyiségi kiírások készítése

- Vállalkozásba adás (kivitelezők versenyeztetése)

- Kivitelezés bonyolítás

 
Főoldal Szolgáltatásaink Kiviteli tervek készítése

Kapcsolat

Keressen alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

 • Tel: (+36) 70-384-1231
 • Fax: (+36) 24-889-196
 • Email: info@konturstudio.hu
 • Website: www.konturstudio.hu